top of page
  • Robby Cox

De magie van de bergen, ook in tijden van Covid


In tijden van Covid naar Oostenrijk reizen, het is geen sinecure, zeker niet wanneer je onderweg verneemt dat 3 dagen later de regels veranderen op je bestemming. Na een korte aarzeling zetten we dan toch maar de weg verder, gelukkig maar. Voor mijn mentaal welzijn was dit een enorme "booster". Ook al ben ik een liefhebber van een dik pak verse sneeuw, na twee jaar zonder was de kwaliteit van de sneeuw eventjes ondergeschikt. Alles verliep in het hotel volledig volgens de richtlijnen en ook in het skigebied werd er regelmatig gepolst naar het "2G" bewijs (dat vanaf maandag "2G+" moest worden, zodat we twee PCR testen moesten afleggen op een weekend van 4 dagen). Katschberg is zeker en vast een aanrader voor wie een minder bekend, maar heel fijn skigebied zoekt. Ons hotel, "das Katschberg" (pas gerenoveerd in 2019-2020 en nu absoluut 4,5/5 sterren waard) was ook fenomenaal. Ondanks het feit dat de afstand vanuit Zelem 960 km bedroeg, leek de reis minder lang te duren dan wanneer we naar de regio Innsbruck reizen (waarschijnlijk zit de Fernpas daar voor iets tussen).


In totaal spendeerden we twee van de vier dagen op onze snowboards, zodat we ook nog tijd hadden om te acclimatiseren en op de vierde dag te testen, kerstinkopen te doen en ook eens uitgebreider van de wellness te genieten. Een jacuzzi in de buitenlucht met uitzicht op de nabijgelegen bergtoppen en een Finse sauna met uitzicht op de babypiste, het is eens wat anders en je zou van minder volledig "zen" worden. Voor wiens hart sneller gaat slaan van lange pistes, aan de zijde van de Aineck ligt er de "A1", een 6 km lange afdaling vanop 2200m hoogte tot in het dal. Er leek geen einde aan te komen, maar door de perfect geprepareerde sneeuw best wel de moeite waard.


Op het vlak van snowboarden heb ik zeker en vast wel al spectaculairdere dingen beleefd, maar doordat er ondertussen weeral wat meer jaren op de teller staan en door het feit dat ik al twee jaar in een permanente toestand van fysieke en/of mentale "lockdown" leefde, was deze trip meer dan welkom en een uitgelezen kans om de magie van de bergen ten volle te beleven. Als er één ding duidelijk is, is het wel dat ik "een kind" van de bergen ben. Niet dat ik de zee niet leuk vind, maar wat de bergen met me doen kan ik niet met woorden beschrijven. Het is alleszins wel duidelijk dat ik na 5 dagen thuis gekomen ben vol energie, met een ziel die weer rust gevonden heeft en een hoofd dat zin heeft om dingen te ondernemen. Laat ons hopen dat de Covid-situatie dit dan ook toelaat.


Ook de "Out-Of test" was geslaagd. Eindelijk eens de kans om de skibrillen te testen die ik sinds 2020 in de Benelux probeer te verkopen. Een product verkopen is in mijn ogen enkel mogelijk, als je het begrijpt en zelf hebt geprobeerd. Over de revolutionaire ELECTRA lens is al heel veel gezegd en geschreven. Door de vele filmpjes i.v.m. de "activatie" van de lens,

zou je denken dat de bril een "aan" en "uit" modus heeft, wat zeker en vast niet het geval is. De lens past zich geleidelijk aan aan de lichtomstandigheden. Je ziet gewoon altijd PERFECT. Om het verschil te merken, wisselde ik de eerste dag met de "standaardlens", de Carl Zeiss lens. Die lens werkte perfect in zonnige omstandigheden, maar vanaf het moment dat de piste in de schaduw lag, werd het moeilijker om reliëf te zien. Met de Electra lens was daar totaal geen sprake van. In extreem slecht weer heb ik de lens nog niet kunnen testen, maar van een bevriende competitieskiër heb ik al zeer positieve commentaren gehoord. Hij test de bril momenteel in alle mogelijke omstandigheden, ook bij zeer mistig weer. Persoonlijk ben ik er niet rouwig om dat ik de bril enkel in "bluebird" condities heb kunnen testen. Het was op zich al een unieke ervaring en een verademing om me niet te moeten bezig houden met het identificeren van hoopjes op de piste. Al bij al een geslaagde test en een paar leuke dagen op onze snowboards, die op het juiste moment kwamen, omwille van diverse redenen.


Voordat we aan de festiviteiten beginnen, wil ik iedereen alvast het allerbeste wensen voor 2022 en hopelijk mogen we allemaal in een goede gezondheid in de toekomst opnieuw de magie van de bergen beleven. Blijf gezond, maar vooral ook, blijf bewegen!
15 views0 comments
bottom of page