top of page
  • Robby Cox

De Tarantella als laatste dans

Over 3 weken zal ik mijn wegseizoen afgesloten hebben en begin ik aan een rustpauze van enkele weken, voordat ik me toeleg op een reeksje cyclocross wedstrijden. Waar ik in de jaren 2018 en 2019 een volledig crossseizoen reed met 25-30 wedstrijden, ga ik het de komende winter beperken tot een tiental wedstrijden. Niet omdat ik het niet graag doe, maar vooral omdat ik uit die jaren ook geleerd heb dat cyclocross en de bijhorende trainingen een hoge belasting voor het lichaam met zich meebrengen en dat je vaak slecht uit de winter komt wanneer je te veel hooi op je vork neemt tijdens die periode. En uiteraard staat de tijd niet stil en moet ik mijn lichaam rust gunnen, om überhaupt nog te kunnen toewerken naar andere doelen volgend seizoen. Na een tweede geslaagdere editie van de 12 uren van Zolder eind augustus, is dit event zeker en vast iets waar ik een heus doel van wil maken, in teamverband dan. Voor mezelf heb ik enkel granfondo's aangestipt en zou ik graag in mei een "granfondo-week" inlassen met de combinatie van de GF Vosges en de GF Fränk Schleck. Met andere woorden, te veel leuke doelen om naartoe te werken, dat cyclocross op zich geen doel meer wordt. Dat wil niet zeggen dat ik er gezapig wat rondjes ga rijden, als ik er toch aan de start sta. We zullen wel zien waar het schip strandt in het veld en hoeveel plezier ik er het komende seizoen aan beleef, na een jaar Covid en een kort & slecht seizoen in 2021/2022.

Wat heeft dit met de Tarantella te maken? Wel, mijn laatste dans van het seizoen zal in Italië plaatsvinden. De Granfondo van Varese stond al even op mijn verlanglijstje en deze zomer besliste ik om er gewoon voor te gaan in 2022, ook al omdat ik me toch niet wist te kwalificeren voor het WK in Trento. Ik wou mijn seizoen afsluiten met een mooie uitdaging en aan Varese hangt toch een zekere wielergeschiedenis vast, aangezien het WK wielrennen er in 2008 plaatsvond, waar één van de mooiere Italiaanse wielrenners, Allessandro Ballan, de wereldtitel veroverde. Omdat ik met Obbi en Out Of twee mooie Italiaanse merken verdeel, leek me dit een perfecte locatie om mijn seizoen op de weg af te sluiten, en stiekem een beetje te hopen, dat ik een uitzonderlijke dag zal hebben, zodat ik de beste Tarantella aller tijden uit m'n benen kan schudden.


15 views0 comments
bottom of page