top of page
  • Robby Cox

Eyewear vanuit een andere ooghoek - Out-Of

Afgelopen week kwamen ze dan. De samples waar ik al lang naar hunkerde. Als gepassioneerd fietser, die zowel op de weg als in het bos rijdt, van tijd tot tijd ook eens competitief bezig is en zelf belang hecht aan kwalitatieve spullen, kan ik alleen maar bevestigen dat de eerste kennismaking aangenaam verrassend was. Tot dusver ontving ik mijn samples van de Piuma en de Rams. De Piuma (foto links) is een bril met een "The One" lens. Deze lens werd overgenomen uit de skicollectie en is zowel fotochromatisch als polariserend, iets wat bij quasi geen enkele lens voorkomt. In gewone mensentaal betekent dit, dat de tint van het glas zich aanpast aan de sterkte van het zonlicht, en dat er een filter op de lens zit die de schittering wegneemt op een bepaald oppervlak. Dat dit in de bergen extreem belangrijk is voor het voorkomen van sneeuwblindheid is wel bekend, maar wat veel mensen vergeten is dat het asfalt ook kan schitteren. Denk maar aan de dagen dat het net goed geregend heeft, de zon tevoorschijn komt en het zonlicht weerkaatst op het nog aanwezige water. Of denk maar aan gechromeerde onderdelen van voertuigen, die het zonlicht doen weerkaatsen. Kortom, een superhandige lens. Daarnaast weegt de Piuma 16,8 gram, droog aan de haak. Ook is de vorm van het frame ergonomisch, zodat de bril heel mooi aansluit rond het hoofd en door het gebruik van een grilamid-carbonmix wordt een zeer laag gewicht gecombineerd met een flexibel frame, zodat de bril echt rond je hoofd gegoten zit ipv er "indrukt". M.a.w. alle noodzakelijke elementen voor een topbril zijn aanwezig. Prijskaartje? De Piuma heeft een retailprijs van 189 € met de "The One" lens, maar is ook al te verkrijgen voor 179 € met een fotochromatische lens. Qua "looks" wordt er voor een strak mat zwart frame gegaan met "black on black" logo, of voor een wit frame met zwart logo. Op het vlak van lenzen zijn er een 5-tal verschillende opties, zodat er toch 10 verschillende Piuma-modellen op de markt zullen komen.

De RAMS (het model in de foto met de blauwe lenzen) is het net iets zwaardere broertje of zusje (21 gram) van de Piuma, met een lens die aan de buitenkant van het frame geplaatst wordt. Het model is voorzien van een Carl Zeiss lens met ongelooflijk helder zicht en superieur contrast. Voor wie Zeiss niet kent, het is een optische grootheid die er in de vorm van cameralenzen bij was toen Armstrong en Aldrin voet aan de grond zette op de maan. In de skicollectie zijn er ook talrijke Carl Zeiss lenzen terug te vinden, dus het is ook niet meer dan normaal dat dit de "standaard" zou worden voor de fietscollectie. Het frame heeft dezelfde eigenschappen als dat van de Piuma, met dus het enige verschil dat de lens er langs buiten op wordt geplaatst. De Rams is ook te verkrijgen met 5 types lenzen en in 2 framekleuren. De Rams is al te verkrijgen voor 159 €. Topkwaliteit voor een zacht prijsje dus.

De absolute topper in het gamma volgt vrij snel en zal in het voorjaar van 2022 ook leverbaar zijn / bij de dealers in de rekken liggen. Het gaat om de BOT. De Bot is een volledig batterijloze, elektronische bril, die op 0,09 seconde van tint verandert (IRID-technologie). Hierdoor wordt elke verandering in lichtomstandigheden probleemloos opgevangen, zodat veiligheid in alle omstandigheden gegarandeerd kan worden, dus ook bij het afdalen in de alpen, tijdens het mountainbiken of op een gedeeltelijk bebost cyclocrossparcours. Dit is DE innovatie die volgens mij en volgens Out-Of zelf de wereld van de eyewear definitief zal hervormen. Het is nog even wachten, maar dan zal de BOT beschikbaar zijn voor de prijs van 299 €.

Wil je meer weten over Out-Of en de producten in de Benelux? Dealer worden?

Neem snel contact op!

We hebben al verschillende dealers die aan boord zullen stappen en zijn nog op zoek naar een flink aantal verkooppunten, zodat we een mooi netwerk kunnen opbouwen in België, Nederland en Luxemburg.

Contactgegevens RC Sports:

Tel: 0032 467 05 29 54

E-Mail: rcsports@telenet.be


Download de catalogus hier:

summer catalog 2022
.pdf
Download PDF • 8.23MB

We "zien" elkaar zeker en vast in de toekomst!33 views0 comments
bottom of page