top of page
  • Robby Cox

RC sports, het begin van een nieuw hoofdstuk

Updated: May 31, 2021

Dit is mijn eerste blog op deze pagina. De blog gaat dan meteen ook over het ontstaan van mijn idee, mijn concept en mijn website. Om van de nood een deugd te maken, vanuit een moeilijke persoonlijke situatie en om mijn zelfkennis bij te schaven, besloot ik om me in februari 2021 te laten coachen, op het vlak van mijn loopbaan. Ik was en ben nog altijd een polyvalent persoon, met heel veel interesses, maar mijn situatie maakte wel duidelijk dat ik stilaan keuzes moest gaan maken. Maak je die keuzes dan op basis van je CV, of maak je die keuzes op basis van de dingen waarvan je voelt dat ze je motiveren en energie geven? Na anderhalve maand loopbaanbegeleiding was het wel duidelijk dat op langere termijn de tweede optie de beste keuze was. Dat maakt de beslissing om afscheid te nemen van het vertrouwde niet gemakkelijker. Bepaalde patronen doorbreken is moeilijk, aartsmoeilijk soms. Maar het leert je wel heel veel over jezelf en over je eigen mogelijkheden en beperkingen. Na 20 jaar voor een werkgever te werken, besloot ik dat het tijd was om aan mijn eigen pad te gaan timmeren. Aan de ene kant een hoop onzekerheden en risico's, maar aan de andere kant zo veel opportuniteiten. Uit mijn loopbaanbegeleiding kwam voort dat beroepen waarbij begeleiden en coachen voorop stond, aansloten bij mijn capaciteiten op menselijk en professioneel vlak. Maar aan de andere kant bleek verkoop, en dan vooral van technische producten, ook een piste die voor me was weggelegd. Dingen die ik jarenlang "voelde", maar waar ik op een of andere manier niet voor kon of durfde te gaan. Een comfortzone kan aan één kant een "veilig" gevoel geven, maar aan de andere kant ook verlammend werken. De afgelopen jaren kreeg ik al verschillende opportuniteiten, maar besloot ik omwille van allerhande excuses om het niet te doen. Uiteindelijk probeer je dan het beste te maken van een minder ideale situatie, maar voel je diep vanbinnen bepaalde dingen knagen en ga je je smijten op andere aspecten in het leven, om de teleurstelling in jezelf te verbergen. Dit heeft bij mij tot een stevige overbelasting op fysiek en mentaal vlak geleid, met de nodige gevolgen voor mijn lichaam en geest. Ik ga hier niet verder ingaan op de details, maar zoals altijd heb ik me er door geknokt, weliswaar dankzij de hulp van een aantal mensen, die mijn eeuwige dankbaarheid verdienen. Na een loopbaanbegeleidingstraject, hoe nuttig het ook is, sta je dan zelf voor een aantal keuzes. Wat ga je ermee doen? Welke keuze ga je maken?

Voor mij was het duidelijk dat teruggaan naar het verleden geen optie meer was, wat niet wil zeggen dat ik het verleden niet zal omarmen. Integendeel, ik heb er veel uit geleerd op alle vlakken. Omdat ik het niet zag zitten om hetzelfde pad te bewandelen besloot ik dat kiezen verliezen is, en dat ik het coachen wou combineren met mijn liefde voor sales. Daarom het concept van RC Sports, waarbij ik mijn passie voor sport ga combineren met mijn liefde voor kwalitatieve en soms technische producten. Het stukje service dient dan om de handen uit de mouwen te steken en ook op het vlak van materiaal te ondersteunen. Ik kijk alvast uit naar dit bijzondere avontuur en hoop jullie op één of andere manier in de toekomst van dienst te kunnen zijn. Trust the process!


33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page